"There are no secret to success. It is the result of preparation, hardwork and learning from failure."

Nama: Siti Nurhidayu Binti Wajak

Batch: DDPZ

Jawatan: Pereka Grafik

Komen tentang UIC: 

Assalamualikum, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak Kolej Antarabangsa Unifield, khususnya kepada pensyarah saya di Jabatan Sains Komputer (multimedia), yang banyak membantu saya, memberi nasihat dan ilmu dengan sempurna, jasa kalian tidak akan dilupakan dan Allah S.W.t saja akan membalasnya.

Selepas sahaja tamat Latihan Industri, saya mencuba mencari kerja yang sesuai dengan bidang yang saya ambil. Alhamdulillah, saya mendapat panggilan sebagai Trainer di salah satu pusat pembelajaran untuk sementara. Selepas itu, saya mencuba di salah satu syraikat besar membuat website, alhamdulillah, saya berjaya dengan sesi temu duga, saya ditawarkan bekerja sebagai Mobile Apps Consultant. Tetapi saya terpaksa menolak disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan.

Saya mencari kerja yang berhampiran dengan rumah, saya mendapat panggilan temuduga sebagai Pereka Graphic juga di salah satu Syarikat printing terbesar di Sabah. Tetapi saya terpaksa menolak, disebabkan majikan saya masih memerlukan khidmat saya di syarikatnya.

Saya juga membuat 'freelance' pereka grafik.