"Remember why you started, don't give up, find a way"

Nama: Muhammad Arifirdaus Bin Eko Purnomo

Batch: DDPZ
Jawatan: Desktop Engineer

Komen tentang UIC:

Assalamualaikum, syukur Alhamdulillah kerana telah berjaya menamatkan pengajian saya di Kolej Antarabangsa Unifield dan telah memperolehi segulung ijazah diploma pengajian sains computer daripada UTM.

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada tenaga pengajar terutamanya Sir Hakam kerana telah mendidik kami dengan memberikan ilmu-ilmu yang sangat bermanfaat. Tidak lupa juga kepada rakan-rakan seperjuangan yang lain kerana telah mewarnai zaman pembelajaran saya sepanjang berada UIC.

Pada mulanya saya tidak yakin dengan kebolehan saya kerana pada semester 1 saya cuma mendapat cgpa 2.02 dan hampir berputus asa untuk belajar, tetapi selepas memikirkan balik masa depan , saya bertekat untuk tingkatkan lagi usaha saya untuk mendapatkan keputusan yang lebih baik. Sukar pada mulanya tetapi dengan pertolongan tenaga pengajar dan rakan-rakan akhirnya saya mendapat inspirasi untuk Berjaya bersama-sama mereka.

Alhamdulillah selepas tamat pembelajaran saya di UIC saya telah mendapat tempat di sebuah syarikat dan kini bekerja sebagai Desktop Engineer. Saya menyeru kepada adik-adik sekalian supaya jangan cepat berputus asa untuk belajar kerana masa depan berada di tangan kita, dapatkan ilmu sebanyak mungkin kerana suatu saat ilmu itu akan berguna kepada kita. Saya akhiri testimoni saya dengan sebuah pepatah inggeris