Testimonials

 Nama: Muhammad Saufi Syafiq bin Samsul Bahri

"Belajar di dalam persekitaran yang baik, rakan-rakan yang banyak membantu di samping pensyarah yang berkemahiran tinggi."

Batch: DDPF

Jawatan: Agen Hartanah
Nama syarikat: Gathers Property Sdn Bhd.

Komen tentang UIC: Kemudahan tempat tinggal yang selesa, tempat riadah yang disediakan memuaskan serta banyak aktiviti yang dijalankan supaya pelajar boleh mengambil bahagian serta memperolehi pengetahuan meluas.

Penghargaan utk pensyarah: Pensyarah sangat komited dan mengambil berat mengenai pelajar. Pensyarah banyak berusaha membantu pelajar mendapatkan bahan rujukan yang boleh digunakan untuk kami. Ilmu pengetahuan yang diberi dan kerja yang ditunjukkan amat memuaskan bagi memastikan pelajar dapat mempraktikkan nya di masa hadapan serta mempunyai pengetahuan yang luas dalam bidang yang akan diceburi.

 

Nama: Nur Diyanah Shaiful Anuar

" Jangan sesekali lepaskan peluang yang ada dan sentiasa bersikap daya saing. "


Komen tentang UIC:
Batch: Jun 2012
Jawatan: Real Estate Agent
Nama syarikat: MPG Property Solution

Penghargaan untuk pensyarah: Terima kasih atas smua didikan dan ilmu yang telah dicurahkan serta nasihat yang telah dberikan

Nasihat untuk junior di UIC: Jangan sesekali lepaskan peluang yang ada dan sentiasa bersikap daya saing.

 

Nama: Nadia Farina Binti Samshornahar

"Kemudahan yang disediakan oleh pihak UIC memudahkan pelajar melakukan aktiviti dan sangat selesa."

Jawatan: Pembantu Perangkaan

Batch:  2 DDPF

Nama syarikat: Jabatan Perangkaan Negeri Sembilan

Komen tentang UIC: Kemudahan yang disediakan oleh pihak UIC memudahkan pelajar melakukan aktiviti dan sangat selesa.

Penghargaan kepada pensyarah: Terima kasih kepada pensyarah yang tidak pernah jemu mencurahkan ilmu, menepati waktu dan sabar melayani kerenah pelajar agar pelajar berjaya.

Nasihat untuk junior UIC: Bersungguh- sungguh dalam menuntut ilmu dan jangan mudah putus asa.

 


 

Nama: Muhammad Arifirdaus Bin Eko Purnomo

"Remember why you started, don't give up, find a way"

Jawatan: Dekstop Engineer

Batch:DDPZ

Komen tentang UIC:

Assalamualaikum, syukur Alhamdulillah kerana telah berjaya menamatkan pengajian saya di Kolej Antarabangsa Unifield dan telah memperolehi segulung ijazah diploma pengajian sains computer daripada UTM.

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada tenaga pengajar terutamanya Sir Hakam kerana telah mendidik kami dengan memberikan ilmu-ilmu yang sangat bermanfaat. Tidak lupa juga kepada rakan-rakan seperjuangan yang lain kerana telah mewarnai zaman pembelajaran saya sepanjang berada UIC.

Pada mulanya saya tidak yakin dengan kebolehan saya kerana pada semester 1 saya cuma mendapat cgpa 2.02 dan hampir berputus asa untuk belajar, tetapi selepas memikirkan balik masa depan , saya bertekat untuk tingkatkan lagi usaha saya untuk mendapatkan keputusan yang lebih baik. Sukar pada mulanya tetapi dengan pertolongan tenaga pengajar dan rakan-rakan akhirnya saya mendapat inspirasi untuk Berjaya bersama-sama mereka.

Alhamdulillah selepas tamat pembelajaran saya di UIC saya telah mendapat tempat di sebuah syarikat dan kini bekerja sebagai Desktop Engineer. Saya menyeru kepada adik-adik sekalian supaya jangan cepat berputus asa untuk belajar kerana masa depan berada di tangan kita, dapatkan ilmu sebanyak mungkin kerana suatu saat ilmu itu akan berguna kepada kita. Saya akhiri testimoni saya dengan sebuah pepatah inggeris

 

Nama: Siti Nurhidayu Binti Wajak

There are no secret to success. It is the result of preparation, hardwork and learning from failure

Batch:DDPZ

Jawatan: Pereka Grafik

Komen tentang UIC: 

Assalamualikum, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada pihak Kolej Antarabangsa Unifield, khususnya kepada pensyarah saya di Jabatan Sains Komputer (multimedia), yang banyak membantu saya, memberi nasihat dan ilmu dengan sempurna, jasa kalian tidak akan dilupakan dan Allah S.W.t saja akan membalasnya.

Selepas sahaja tamat Latihan Industri, saya mencuba mencari kerja yang sesuai dengan bidang yang saya ambil. Alhamdulillah, saya mendapat panggilan sebagai Trainer di salah satu pusat pembelajaran untuk sementara. Selepas itu, saya mencuba di salah satu syraikat besar membuat website, alhamdulillah, saya berjaya dengan sesi temu duga, saya ditawarkan bekerja sebagai Mobile Apps Consultant. Tetapi saya terpaksa menolak disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan.

Saya mencari kerja yang berhampiran dengan rumah, saya mendapat panggilan temuduga sebagai Pereka Graphic juga di salah satu Syarikat printing terbesar di Sabah. Tetapi saya terpaksa menolak, disebabkan majikan saya masih memerlukan khidmat saya di syarikatnya.

Saya juga membuat 'freelance' pereka grafik.

 

Nama: Mohd Syaiful bin Ngaiman

Jawatan: Eksekutif Penilaian, Realty Appraisal SDN. BHD

(Sedang melanjutkan pengajian di peringkat sarjana muda di UTMSPACE)

Batch:DDPF

 

Komen tentang UIC:

"Tenaga pengajar di Unifield International College sememangnya terbaik. Pensyarah berkongsi segala ilmu dengan terperinci dan mudah difahami"

 


 

Nama: Che Syazwan bin Che Zahar

Jawatan: Eksekutif Penilaian, Fadzilah & Fikri SDN. BHD

Batch:DDPF

 

Komen tentang UIC:

"Unifield International College merupakan sebuah institusi pengajian yang lain dari yang lain. Tenaga pengajar yang peramah dan mesra dengan perkongsian ilmu memudahkan proses pembelajaran.”